Azil i integracijske politike

Medium_sanjin_ka_telan

3. Tjedni IZBJEGLICAma!

Povodom obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica, Koordinacija organizacija civilnoga društva za integraciju, organizira 3. Tjedne IZBJEGLICAma! u periodu od 13. do 26. lipnja u Zagrebu i Kutini. Koordinacija poziva građane i građanke da posjete niz događanja i upoznaju se s pričama izbjeglicama, uključe u društvene aktivnosti podrške izbjeglicama te raspravljaju sa stručnjacima o pitanjima integracije i drugim aspektima izbjeglištva.

Medium_hands

Smjernice za integraciju izbjeglica i iregularnih migranata u hrvatsko društvo

Slijedom donesenih politika na razini EU i obaveza koje je RH preuzela u vidu Europskog plana za upravljanje migracijama, a koje uključuju prihvat izbjeglica po modelu preseljenja i premještanja, Centar za mirovne studije pripemio je niz preporuka koje se direktno tiču izbjeglica koje će u Hrvatskoj boraviti; bilo u statusu tražitelja međunarodne zaštite ili osobe s odobrenom međunarodnom zaštitom.

Medium_h20160418000216

Uoči izmjena Zakona o strancima: Hoće li Hrvatska kriminalizirati solidarnost?

Povodom javne rasprave o Prijedlogu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o strancima, Centar za mirovne studije organizirao je stručnu raspravu „Okosnice i posljedice izmjena Zakona o strancima“ na kojoj su raspravljene ključne predložene izmjene s fokusom na dva aspekta predloženih izmjena Zakona: kriminalizaciju solidarnosti, detenciju i postupke povratka, te migrantski rad.