Građanski odgoj i mirovno obrazovanje

Medium_park_dag_orsic_foto

Poziv na radionicu o interkulturnoj medijaciji

U sklopu konferencije održat će se zatvorena radionica o interkulturnoj medijaciji u obrazovnom sustavu u subotu, 15. listopada od 13:30 do 16:30 sati za obrazovne djelatnike i djelatnice koji u svom radnom iskustvu imaju doticaja s djecom i mladima različitog kulturnog nasljeđa (migranti, izbjeglice, Romi i drugi). 

Medium_good-inicijativa_obrazovanje-u-fokusu-pravokutnik-2-820x461

Obrazovanje u fokusu: Što stranke obećavaju o obrazovanju?

Izvanredni izbori u rujnu 2016. godine pružaju nam još jednom priliku da pogledamo kako političke stranke i koalicije vide obrazovanje i što planiraju napraviti u tom području. Ova kratka analiza obuhvaća izborne programe Hrvatske demokratske zajednice, Narodne koalicije, Mosta nezavisnih lista, Živog zida, Koalicije za premijera, stranke Pametno i Domovinske koalicije.

Medium_bajkusa__buzinkic_2

GOOD inicijativa poručuje političkim strankama: Tražimo da se donese Rezolucija o obrazovanju!

„Tražimo od kandidata i kandidatkinja na prijevremenim parlamentarnim izborima da jasno i nedvosmisleno odrede provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije kao strateški nacionalni cilj, a to pokažu donošenjem Rezolucije u obrazovanju koju će donijeti Hrvatski sabor“, istaknuo je danas Mario Bajkuša iz GOOD inicijative, na konferenciji za novinare u Zagrebu gdje je GOOD inicijativa predstavila zahtjeve uoči izvanrednih parlamentarnih izbora.