Građanski odgoj i mirovno obrazovanje

Medium_nina__ur_evi_

Građani ujedinjeni za promjenu!

„Dosta nam je zavlačenja, izvlačenja i neispunjenih obećanja. Tražimo odgovornost prema nama, našoj djeci i našoj zajedničkoj budućnosti“, poručili su jučer građani na prosvjedima Hrvatska može bolje diljem Hrvatske – u Osijeku, Slavonskom Brodu, Virovitici, Varaždinu, Zagrebu, Poreču, Puli, Rijeci, Zadru, Korčuli, Splitu, Dubrovniku – ali u dijaspori u New Yorku, Londonu, Parizu, Bruxellesu, Budimpešti, Berlinu, Tbilisiju, Šangaju, Nepalu i na Baliju.  

Medium_file0001761156823

Ne militarizaciji u hrvatskim školama!

U jeku kritika na kurikularnu reformu, osobito na predloženi kurikulum povijesti, kao i s obzirom na višegodišnju nevoljkost u uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja u hrvatske osnovne i srednje škole, u iste škole se uvodi dopunska nastava o Domovinskom ratu uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. 

Medium_smjernice_za_globalno_obrazovanje-naslovna

Smjernice za globalno obrazovanje

Predstavljamo vam prevedene „Smjernice za globalno obrazovanje“, priručnik za razumijevanje i primjenu globalnog obrazovanja, namijenjen  oblikovanju sadržaja formalnih i neformalnih programa učenja. Priručnik je plod suradničkog rada članova tima Tjedna globalnog obrazovanja pod vodstvom North-South Centra Vijeća Europe, te je dosad preveden na petnaestak jezika i pisama.

Medium_prosvjedna_akcija_tihomir_oreskovic

Umjesto gušenja, kurikularnoj reformi prijeti izgladnjivanje

Zabrinuti za budućnost kurikularne reforme, aktivisti različitih organizacija iz GOOD inicijative za sustavno i kvalitetno uvođenje građanskog odgoja i obrazovanja okupili su se jutros ispred Sabora tražeći od zastupnika i prisutnih članova Vlade da podrže Kurikularnu reformu i provedbu Strategije zanosti, obrazovanja i tehnologije bez odgađanja te da osiguraju potrebna financijska sredstva za provedbu.