Građanski odgoj i mirovno obrazovanje

Medium_good-inicijativa-logo

Kurikularna reforma pred eutanazijom

Povodom najava odgađanja Kurikularne reforme, GOOD Inicijativa upozorava da je riječ o zabrinjavajućim porukama koje vode u odumiranje ove reforme i prije nego li je ozbiljno raspravljena. Slično su prošle i sve dosadašnje inicijative za unapređenje obrazovanja koje su se više puta odgađale i razvodnjavale što je u konačnici dovelo do njihovog potpunog zaustavljanja.

Medium_1-img_5349

Omogućite cjelovitu kurikularnu reformu

Udruga za razvoj visokoga školstva „Universitas“, Institut za razvoj obrazovanja, Forum za slobodu odgoja i GOOD incijativa, upućuju izjavu za javnost povodom objavljenog Programa Vlade Republike Hrvatske za mandatno razdoblje 2016. - 2019. i ključnih smjernica u resoru Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

 

Medium_baketa__spajic_vrkas__horvat__gvozdanovic__ilisin__buzinkic

Za kakvo građanstvo pripremamo mlade?

Stručni skup naziva "Građanski odgoj i obrazovanje na visokoškolskoj razini i uključivanje znanstvene zajednice" organizirala je u četvrtak 21. siječnja 2016. godine, na Fakultetu političkih znanostiGOOD Inicijativa za sustavno i kvalitetno uvođenje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo. 

 

Medium_12189686_10153708859402351_951517078411290931_n

Predstavljanje izbornih programa o obrazovanju i sučeljavanje relevantnih predstavnika stranaka, koalicija i lista

Kako bi u izbornoj kampanji naglasila važnost obrazovanja i potaknula stavljanje te važne javne politike u fokus medija i opće javnosti, GOOD inicijativa organizira predstavljanje izbornih programa o obrazovanju i sučeljavanje relevantnih predstavnika stranaka, koalicija i lista u utorak 3. studenog 2015. od 10 do 11:30 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2 u Zagrebu.

 

Medium_irma_gracic_i_hrvoje_kozic_

Obrazovanje je jedina nada za demokratsku političku kulturu

„Od mene se traži da budem vrlo dobro upoznat s političkim ustrojem Francuske krajem 18. stoljeća, ali što se tiče trenutne političke situacije, ja i dalje mogu uspješno prolaziti bez da znam da je predsjednik Vlade zapravo premijer“, istaknuo je Hrvoje Kožić, učenik 3. razreda 5. gimnazije u Zagrebu objašnjavajući zašto nije iznenađen rezultatima istraživanja političke pismenosti prošlogodišnjih maturanata.