Najave događaja

Medium_equality

Tjedan jednakosti - najava događanja

Od 13. do 17. travnja nekoliko organizacija (Info Zona, Udruga Cinaz, Udruga Migra, Udruga Regionalni info centar za mlade „UMKI“ i Udruga ZUM) obilježava Tjedan jednakosti u kojemu će organizacije mladih i za mlade diljem Hrvatske doprinijeti osvještavanju građana i građanki o važnosti razumijevanja i uvažavanja različitosti svih vrsta te međusobnog učenja jedni od drugih. Tjedan jednakosti će zaživjeti u Splitu, Rijeci, Puli, Zadru i Donjem Miholjcu a organiziran je u okviru projekta U ime jednakosti Centra za mirovne studije, Mreže mladih Hrvatske i Cenzure Plus.

Medium_vzm

Tribina inicijative "Vjernici za mir"

U petak 13. ožujka 2015. od 18:30 do 20:00 sati u prostorijama Tribine grada Zagreba, Kaptol 27,  inicijativa Vjernici za mir  predstavlja široj javnosti svoje djelovanje.

Tema tribine je: Kako kršćani i muslimani gradeći mir slave Boga na nenasilan način u svijetu punom nasilja. Cilj nam je  potaknuti građane i građanke Zagreba na mirovno i nenasilno djelovanje i  vjernike i vjernice motivirati da u skladu sa svojim vjerskim tradicijama aktivno doprinose izgradnji civilnog društva .

Medium_krk_-_sudionici_deliberacijske_rasprave

Okrugli stol u Pazinu o ostvarivanju prava manjina

Centar za mirovne studije, nevladina organizacija iz Zagreba, u suradnji s Istarskom županijom organizira okrugli stol u Pazinu 27. veljače s početkom u 10 sati. Tema okruglog stola je ostvarivanje prava manjina - integracija ili izazivanje sukoba i podjela.  Okrugli stol će biti u sjedištu Istarske županije u Pazinu. Sala za sastanke, prizemlje, Drćevka 3.

Medium_gaza_beach

Tribina o preprekama miru u Pojasu Gaze

Centar za mirovne studije organizira tribinu Situacija u Pojasu Gaze – prepreke miru, koja će biti u ponedjeljak, 23. veljače u 18 sati u Kulturno informativnom centru (KIC) u Preradovićevoj 5/I u Zagrebu.

Na tribini će govoriti viši ekonomski savjetnik Omar Shaban iz organizacije Pal-Think for Strategic Studies iz Pojasa Gaze te novinar i diplomat Zlatko Dizdarević, koji se 30 godina bavi Bliskim istokom.

Tribina je uvod u aktivnosti Centra za mirovne studije vezane uz međunarodnu razvojnu suradnju i razmjene aktivističkih iskustava između Hrvatske i Palestine u okviru projekta Međunarodne razvojne suradnje Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH.

Medium_bdpweb-01

Deliberacija o proračunu u TV emisiji Cenzura

Proračun je teško učiniti zanimljivim, tema je složena, a zbog nagomilanih problema i recesije očekuje se da će biti sve više u središtu interesa  javnosti. Većina građana ne zna kako funkcionira je proračunski proces pogotovo na nacionalnoj razini pa slijedom toga teško je očekivati njihovo uključivanje. S druge strane političari smatraju da nema ni potrebe za uključivanjem građana, ne vjeruju im pa se time stvara neprekinuti lanac međusobnog nepovjerenja.

Centar za mirovne studije je u siječnju organizirao deliberaciju o proračunu. Pogledajte TV emisiju Cenzura na temu Sudjelovanje građana u procesu donošenja državnog proračuna, koja je je na rasporedu 20. veljače u 21h sat.

Medium_global_education

Seminar o perspektivama globalnog obrazovanja u Hrvatskoj

Seminar "Globalno obrazovanje: Perspektive u Hrvatskoj"  bit će 20. veljače u prostorima Sveučilišta u Ulici kralja Zvonimira s početkom  u 10 sati.

Seminar organizira Centar za mirovne studije pod pokroviteljstvom Centra North-South Vijeća Europe. 

Cilj seminara je predstavnicima ministarstava, institucija, sveučilišta, ali i civilnog društva predstaviti koncept, razvoj, ciljeve, vrijednosti te perspektive u polju Globalnog obrazovanja (GO). Ova aktivnost prva je u nizu aktivnosti uvođenja ovog koncepta u Hrvatsku, te prvi korak prema daljnjim partnerstvima, idejama i projektima u ovom polju.