Najave

Medium_large_city-guy

Poziv - sudjelovanje u međunarodnom istraživanju o prekarijatu i nezaposlenosti mladih

Centar za mirovne studije sudjeluje u međunarodnom istraživačkom projektu o prekarijatu i tzv. „novom siromaštvu“  u sklopu projekta PIE NEWS  koji je financiran iz Obzor 2020 programa. Kako bismo prikupili što više osobnih svjedočanstava o okolnostima prekarnog rada organiziramo fokus grupe na koje pozivamo sve koji su radili ili rade u atipičnim oblicima rada.

Medium_city-guy

Poziv na sudjelovanje u međunarodnom istraživanju o prekarijatu i nezaposlenosti mladih

Centar za mirovne studije sudjeluje u međunarodnom istraživačkom projektu o prekarijatu i tzv. „novom siromaštvu“  u sklopu projekta PIE NEWS  koji je financiran iz Obzor 2020 programa. Kako bismo prikupili što više osobnih svjedočanstava o okolnostima prekarnog rada organiziramo fokus grupe na koje pozivamo sve koji su radili ili rade u atipičnim oblicima rada.

Medium_right-597134_1920

Međunarodni dan ljudskih prava

Međunarodnog dana ljudskih prava u subotu 10. prosinca 2016. godine, pozivamo Vas na niz događanja koje Centar za mirovne studije organizira s partnerima i suradnicima.

U sklopu javnog predstavljanja SOLIDARNE- zaklade za ljudska prava i solidarnost čiji je jedan od osnivača i zakladnika Centar za mirovne studije, u 11 sati u Kinu Europa, u Varšavskoj 3 u Zagrebu, predstavit će se nova kampanja Dobri domaćini: Podržimo mlade kreativce bez doma! Kampanju zajedno pokreću Inicijative Are You Syrious?, Inicijativa za podršku izbjeglicama Dobrodošli!, SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost, Koalicija Solidarnosti Split i grupa Kries te volonteri, kako bi prikupili sredstva kojima će se mladim ljudima bez doma omogućiti da se izražavaju kroz umjetnost.

Medium_32a951b0-f0d8-4971-9f01ef4c2c283ba6

Konferencija za novinare i stručna javna rasprava "Zaštitimo zviždače!"

Koalicija za zaštitu zviždača Southeast Europe Coalition on Whistleblower Protection u suradnji s Kućom ljudskih prava, GONG-om i Centrom za mirovne studije Vas poziva na konferenciju za novinare i stručnu panel raspravu o važnosti zaštite zviždača "Zaštitimo zviždače!" u utorak, 15. studenog u 10 sati u Kući ljudskih prava (Selska cesta 112c, Zagreb).